Sposób przygotowania

Cebul? i marchewki obra?. Cebul? posieka?, a marchewki zetrze? na tarce o du?ych oczkach. Ry? podgotowa? przez 5 minut w osolonej wodzie. Wyj??, os?czy?. Mi?so w?o?y? do miski, wbi? jajko i doda? cebul?, start? marchewk? i ry?. Przyprawi? do smaku sol? i pieprzem, wyrobi? na jednolit? mas?. Uformowa? ?redniej wielko?ci kotlety i usma?y? je na rozgrzanym oleju na z?oty kolor. Do garnka wla? 3 szklanki wody i zagotowa?. We wrz?tku rozpu?ci? kostk? roso?ow?, a nast?pnie do bulionu delikatnie wk?ada? kotlety za pomoc? ?y?ki. Gotowa? ok. 30 minut. Wyj?? z roso?u.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !