Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z brzoskwiniami i jab?kami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

m?ka 1,5 szklanki
margaryna 13 dag
cukier 3/4 szklanki
jajko 3
mleko 3 ?y?ki
proszek do pieczenia 1 ?y?eczka
sok pomara?czowy 1 litr
budynie ?mietankowe 3
kremówka 50 dag
jab?ka 8

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z brzoskwiniami i jab?kami

Margaryn? utrze? z cukrem, wbi? jaja i porcjami dosypywa? m?k?. Doda? mleko i proszek do pieczenia. Piec w temp. 180 stopni C. przez 30 minut. Budynie ugotowa? na soku. Do gor?cego budyniu do?o?y? 6 grubo startych jab?ek. Przestudzi? i wy?o?y? na ciasto. Ozdobi? bit? ?mietan? oraz plastrami 2 jab?ek i brzoskwi?.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak