Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

?led? na czerwowo

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 80 dag
koncentrat pomidorowy ma?y s?oiczek
papryka 1/4 szklanki
olej 1/3 szklanki
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 2
cukier 1/4 ?y?eczki
ziele angielskie 4 ziarna
matiasy 6
?liwki kalifornijskie

Przepis i sposób przygotowania na: ?led? na czerwowo

Cebul? pokroi? w cienkie pó?plasterki. Posypa? odrobin? soli. Dusi? na oleju, a? stanie si? szklista i prawie mi?kka. W po?owie duszenia wsypa? pokrojon? w cienkie paski papryk? i dorzuci? ziele angielskie i listki laurowe. Do gotowej cebuli doda? przecier pomidorowy, doprawi? sol?, pieprzem i cukrem. Dusi? razem jeszcze 5 minut. Ostudzi?. Os?czone ?ledzie pokroi? w paski. Na pó?misek wy?o?y? uduszone warzywa, ryb? i posypa? przepo?owionymi ?liwkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak