Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta ?mietankowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

zamro?one kruche ciasto do smaku
jajko 3 szt
?mietanka 150 ml
mleko 0,15 l
ga?ka muszkata?owa do smaku
zapach ?mietankowy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta ?mietankowa

Rozmrozi? kruche ciasto i rozwa?kowa? je tak, aby mie?ci?o si? w formie do tarty. Wy?o?y? form? i nak?u? ciasto widelcem. Piec w piekarniku przez ok.30 min nastawionym na 185 stopni. Ubi? jajka z 18-procentow?, mlekiem, ga?k? muszkato?ow? i zapachem. Przela? mas? do podpieczonego ciasta i wstawi? do piekarnika na ok.30 min. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak