Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki wieprzowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 1 kg
sól do smaku
pieprz czarny
majeranek
Papryka słodka mielona Prymat
ogórki kiszone 3
cebula 1
czosnek z?bki 4
Musztarda sarepska Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki wieprzowe

Karkówk? pokroi? ma plastry grubo?ci oko?o 1cm, a nast?pnie mi?so rozbi? t?uczkiem. Przyprawi? kawa?ki mi?sa sol?, pieprzem, s?odk? papryk? i majerankiem – odstawi? na noc do lodówki. Nast?pnego dnia wyj?? mi?so z lodówki. Ogórki kiszone, cebule oraz czosnek pokroi? w s?upki. Plastry mi?sa posmarowa? musztard? i na posmarowanej cz??ci mi?sa uk?ada? po s?upku ogórka, cebuli i czosnku. Mi?so zwin?? w roladki i spi?? wyka?aczk?. Tak przygotowane roladki sma?y? na rozgrzanym oleju na br?zowy kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 25.02.2013 07:59
pyszne,lubie takie roladki
caralajna 23.02.2012 08:29
dobrze doprawiona :)
staropolanka5 26.01.2012 18:25
ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak