Sposób przygotowania

Nozki z kurczaka dobrze oczyszczamy. Oczyszczone mieso gotujemy do miekkosci w wodzie. Woda ma przykrywac mieso. Wloszczyzne ( marchewka, pietruszka, por, kapusta wloska, seler, cebula) dobrze oczyszczamy i dodajemy do gotujacych sie nozek z kurczaka. Do nozek dodajemy rowniez kilka ziarenek pieprzu, ziela angielskiego, liscie laurowe oraz sol. W nastepnej kolejnosci z wywaru wyciagamy mieso, a pozniej kroimy je na mniejsze kawalki iznowu wkladamy do wywaru. Zabek czosnku obieramy, myjemy, przeciskamy przez praske i dodajemy do wywaru. Do wywaru dodajemy rownie zelatyne i calosc bardzo dokladnie mieszamy. Do garnuszkow ( przeznaczone na galaretke) dajemy po troche zielonego groszku oraz pokrojona natke pietruszki, a nastepnie zalewamy to wywarem z nozkami. Galaretki odstawiamy, zeby stezaly.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !