Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowa galaretka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

nóżki z kurczaka 1 kg
natka pietruszki
marchewka 1
pietruszka 1
cebula 1
seler 1
por 1
groszek 1 mala puszka
Liść laurowy suszony Prymat 2
Żelatyna wieprzowa Prymat 1,5 opakowania
ziele angielskie
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
sól
pieprz
ząbek czosnku 1
kapusta włoska 1

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowa galaretka

Nozki z kurczaka dobrze oczyszczamy. Oczyszczone mieso gotujemy do miekkosci w wodzie. Woda ma przykrywac mieso. Wloszczyzne ( marchewka, pietruszka, por, kapusta wloska, seler, cebula) dobrze oczyszczamy i dodajemy do gotujacych sie nozek z kurczaka. Do nozek dodajemy rowniez kilka ziarenek pieprzu, ziela angielskiego, liscie laurowe oraz sol. W nastepnej kolejnosci z wywaru wyciagamy mieso, a pozniej kroimy je na mniejsze kawalki iznowu wkladamy do wywaru. Zabek czosnku obieramy, myjemy, przeciskamy przez praske i dodajemy do wywaru. Do wywaru dodajemy rownie zelatyne i calosc bardzo dokladnie mieszamy. Do garnuszkow ( przeznaczone na galaretke) dajemy po troche zielonego groszku oraz pokrojona natke pietruszki, a nastepnie zalewamy to wywarem z nozkami. Galaretki odstawiamy, zeby stezaly.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 16.07.2012 00:08
dobra
Juleczka20 15.04.2012 21:11
lubię
pioge7 26.01.2012 08:18
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak