Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smaczny matias w zalewie

3.0
(15)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

matias 1 kg
cebula 2
cukier 4 lyzki
woda 1 litr
ocet 3/4 szklanki
sól 2 lyzki
pieprz ziarnisty
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Smaczny matias w zalewie

Matiasy moczymy w wodzie. Wode, w ktorej moczymy rybe najlepiej jest zmienic kilka razy, zeby ryba nie byla, az tak bardzo slona. po wymoczeniu rybe odcedzic i pokroic na mniejsze kawalki. Rybe zalewamy zalewa.
ZALEWA:
Cebule obieramy, myjemy i kroimy na piorka.
Do litra wody dodajemy lisc laurowy, ziele angielskie, cukier, col, pieprz i gotujemy razem. pod koniec gotowania do tego dodajemy ocet i dobrze mieszamy. Do zalewy dodajemy wczesniej pokrojona cebule. Zalewe gotujemy jeszczze raz, a pozniej odstawiamy na pare chwil, zeby dobrze wystygla. Ryby zalana zalewa odstawiamy na cala dobe do lodowki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 26.01.2012 08:19
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak