Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z grzybami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

borowiki 30 dag
ryż 15 dag
z?bek czosnku 1
bazylia 2 lyzki
pomidor 2
wino 100 ml
ser żółty
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z grzybami

Ryz gotujemy w lekko posolonej wodzie. Zabek czosnku obieramy i przeciskamy przez praske. Cebule obieramy, myjemy i kroimy w drobna kostke. Nastepnie szklimy na oleju cebule wraz z zabkiem czosnku. Grzybki oczyszczamy i dodajemy do ryzu, cebuli i czosnku. calosc zalewamy winem i gotujemy. Po jakims czasie ryz pochlonie wino. Do tych skladnikow dodajemy pozniej umyte, obrane i pokrojone w kostke pomidory. Gotowe risotto grzybowe zdejmujemy z ognia i doprawiamy do smaku pieprzem oraz sola. na koniec dodajemy bazylie. Ser zolty trzemy na tarce i posypujemy z wierzchu danie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 30.06.2012 08:14
pycha
pioge7 26.01.2012 08:19
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak