Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka wieprzowo-morelowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pol?dwica wieprzowa 30 dag
morele 1/2 puszka
marchew 20 dag
por 1/2 sztuka
pieczarki 15 dag
czosnek 2 z?bki
olej 2 ?y?ki
sos s?odko-kwa?ny 3/4 szklanka
szczypiorek 1/2 p?czek
sól
bulion warzywny 1/2 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka wieprzowo-morelowa

Warzywa kroimy w cienkie paseczki. Mi?so równie? w paseczki. Razem ze zgniecionym czosnkiem dusimy je na oleju. Dodajemy warzywa, pokrojone w plasterki pieczarki, ca?o?? zalewamy bulionem. Dodajemy sos s?odko-kwa?ny, doprawiamy do smaku. Na sam koniec dodajemy morele pokrojone w plasterki. Podajemy z posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak