Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sa?atka z czerwonej kapusty

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1/2 glowki
ocet 1 lyzka
ananas z puszki 5 plasterkow
sos
cytryna 1/2
oliwa 2 lyzki
sól
pieprz
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Sa?atka z czerwonej kapusty

Sa?ate czerwona myjemy, a pozniej szatkujemy. Poszatkowana salate gotujemy. Do gotujacej sie czerwonej kapusty dodajemy ocet. Dzieki temu kapusta nie straci swojego koloru. W nastepnej kolejnosci kapuste odcedzamy i odkladamy na pare chwil, zeby ostygla. W tym czasie obieramy i drobno kroimy biala cebule. Rowniez kroimy w bardzo drobna kostke plasterki anansa z puszki. Kiedy salata wystygnie dodajemy do niej cebule oraz ananaa, a pozniej polewamy sosem.
SOS: Mieszamy ze soba oliwe oraz sok wycisniety z cytryny, a pozniej sos doprawiamy pieprzem, cukrem i sol?.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 18.03.2012 13:44
bardzo lubię
tomek18 18.03.2012 13:44
bardzo lubię
jogobella23 24.02.2012 20:38
pycha
pioge7 26.01.2012 08:19
dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak