Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pulpety z królika

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

przodek z Królika 1 szt
w?troba z królika 1 szt
kajzerka 1 szt
margaryna 1 ?y?ka
?mietanka s?odka 2 ?y?ki
jajko 1 szt
natka pietruszki 1 ?y?ka
sól do smaku
pieprz do smaku
w?oszczyzna 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: pulpety z królika

Oddzieli? mi?so z przodka, w?trob? sparzy?, bu?k? namoczy? i odcisn??, jajko wymiesza? z margaryn?. W?trob? i mi?so zmieli?, doda? jajko, bu?k?, ?mietank?, posoli? i popieprzy?, dosypa? natk? i bardzo dok?adnie wymiesza?. Formowa? pulpety, w?o?y? do posolonej wody z drobno pokrojon? w?oszczyzn? i ugotowa?. Podawa? razem z w?oszczyzn? w sosie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mirka-Ludomila 28.06.2012 11:19
muszą być przepyszne, lubię mięso z królika
gusia1000 11.06.2012 11:19
Oj, tego zwierzęcia bym nie zjadła.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak