Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab nadziewany cebul? z oliwkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 2 szt
czosnek 2 z?bki
m?ka 2 ?y?ki
oliwa 2-3 ?y?ki
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwki nadziewane papryką 1 szkl
schab bez kości 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Schab nadziewany cebul? z oliwkami

Na rozgrzanym ma?le zeszkli? posiekan? cebul?, doda? pokrojone oliwki, zmia?d?ony czosnek, m?k?, szczypt? soli i pieprzu, dok?adnie wymiesza?. Mi?so umy?, osuszy?, naci?? wzd?u?, nape?ni? farszem, zwi?za? nitk? lub spi?? wyka?aczkami. Mi?so w?o?y? do brytfanny, oprószy? sol? i pieprzem, skropi? oliw?. W?o?y? do nagrzanego piekarnika. Piec oko?o 1 godziny w temp 190 stopni. Podawa? z ziemniakami lub kluskami, sosem i surówk?.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 23.04.2012 21:50
pycha
agugu1989 30.01.2012 12:13
dobre ale nie przepadam za oliwkami
Iwona51
Iwona51 29.01.2012 11:12
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak