Sposób przygotowania

Chyba pierwsza potrawa któr? nauczy?em si? robi? - banalnie proste (w sam raz na pierwsze kroki w kuchni - zawsze wychodzi).

Makaron gotujemy (wg uznania al dente, albo na mi?kko) w osolonej wodzie - ja czasem przy gotowaniu makaronu daj? kostk? warzywn? zamiast soli.

Cebul? kroimy w kostk? i szklimy na patelni z odrobin? t?uszczu (dos?ownie odrobin?), po chwili dodajemy mi?so mielone i sma?ymy razem na ma?ym ogniu. Gdy mi?so si? zetnie dodajemy pomidory z puszki, przyprawy (lubczyk, bazylia - najlepiej ?wie?e) odrobin? solimy. Dodajemy sprasowany czosnek - szko?y s? ró?ne, mo?na pokroi? czosnek w drobn? kostk? i sma?y? razem z cebul?, albo doda? dopiero na koniec. Ja zazwyczaj prasuj?.

Makaron odcedzamy i podajemy z sosem, dekorujemy listkami lubczyku lub bazylii.

Czas przygotowania: ~20min
Koszt: (2os) ok 6z?

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !