Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

seler w sezamowej panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

seler korzeniowy 1 szt.
jajko 1 szt.
ziarno sezamowe 3 ?y?ka
tarta bu?ka 1 ?y?ka
sól i bia?y pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: seler w sezamowej panierce

Selera nie obiera?,umy?,ugotowa? w osolonej wodzie(ok. 40 min). Nie powinien by? zbyt mi?kki.Os?czy?,op?uka? zimna wod?,obra?, pokroi? na plastry grubo?ci 1 cm,Rozk?óci? widelcem jajko,wymiesza? z bu?k? z sezamem.Plastry selera lekko posoli? i oprószy? pieprzem.Macza? w jajku,nast?pnie w panierce i sma?y? na oleju z obydwu stron na z?oty kolor.Podawa? jako niewielki samodzielny posi?ek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak