Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryz z bit? ?mietan?

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ry 20 dag
mleko do smaku
konfitura 6 ?y?ek
?mietane 1/4 l
cukier 6 dag
wanilia do smaku
sól do smakud
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryz z bit? ?mietan?

Ryz op?uka? , zala? wr?cym mlekiem . posoli? i doda? cukru do smaku , gotowa? na wolnym ogniu pod przykryciem . Rozklejony ryz ostudzi? . Ryz u?o?y? dooko?a pó?miska , do ?rodka ry?u wla? ubita ?mietan? , przyprawiona cukrem i wanilia . Wierzch wa?ka ry?owego przybieramy konfiturami .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 04.10.2012 19:57
super
bursztynek 10.06.2012 23:18
jeszcze nie jadłam ryżu z bitą śmietaną - fajne
kate.500 15.05.2012 19:08
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak