Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Morelowy deser w winnym sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

morele 600 g
cukier puder 80 g
cukier 120 g
cytryna 1 szt
Cynamon mielony Prymat
laska wanili
wino białe 600 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Morelowy deser w winnym sosie

Po?ow? owoców obieramy ze skórki wyjmujemy pestk? i kroimy na drobne cz??ci. Posypujemy cukrem pudrem i odstawiamy do lodówki na godz. Z cytryny wyciskamy sok a potem ?cinamy skórk?(mo?na to te? zrobi? przed wyci?ni?ciem) i wrzucamy do wina, dodajemy kawa?ek laski wanilii ,wyci?ni?ty sok i podgrzewamy ale nie zagotowujemy. Nast?pnie studzimy i przecedzamy. Pozosta?e owoce zmiksowa? doda? cukier oraz wino. Wszystko wymiesza?. Brzoskwinie wyj?? z lodówki i pola? sosem przed podaniem.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 27.01.2012 02:25
pycha
Kamila/kami007 26.01.2012 00:06
mmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak