Sposób przygotowania

Sposób przygotowania:
Grzyby ugotować w małej ilości wody, a następnie wyjąć je, pozostawiając wywar. Mięso wyporcjować jak na zrazy, lekko rozbić, posmarować oliwą z oliwek, obficie posypać przyprawą klasyczną Prymat oraz szczyptą gorczycy i odstawić do lodówki na 4-6 godzin. W międzyczasie cebulę, ogórka i chleb pokroić w paski, a następnie wszystko obsmażyć przez chwilę na oliwie z oliwek.
Na każdym kawałku mięsa ułożyć plaster boczku, a na nim warzywa z chlebem oraz kawałek grzyba. Mięso zwinąć bardzo dokładnie, uważając, aby farsz nie wypłynął. Zraziki oprószyć mąką, podsmażyć na rozgrzanej patelni, a następnie zalać wywarem z grzybów. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem, dusić pod przykryciem przez około 40 minut, a pod koniec gotowania dodać śmietanę.
Tak przygotowane zraziki z rostbefu podawać z kaszą gryczaną polaną sosem z duszonego mięsa.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    ciekawe
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    klasyka to klasyka
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    nie za bardzo podobają mi się przepisy pana sowy ale ten nawet mi się podoba

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !