Sposób przygotowania

CIASTO: Make, proszek do pieczenia, sol, cukier wanilinowy oraz margaryne dobrze mieszamy ze soba. Do tego wbijamy jajka i ugniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na dwie czesc i i kazda z nich rozwalkowujemy. Rozwalkowane ciasta pieczemy w temp. 180 stopni do czasu, az przybiora zlotawy kolor.
MASA ORZECHOWA:
Orzechy wloskie luskane bardzo dokladnie mielimy, a pozniej podgrzewamy na nieduzym ogniu. Do orzechow dodajemy margaryne, miod, cukier oraz mleko. Mase ta dobrze mieszamy, a na koniec dajemy do ostudzenia. na parze ubijamy cukier oraz jajka. Ubita na parze masa bedzie pozniej mieszana z masa orzechowa.
MASA JAB?KOWA: Jab?ka myjemy, obieramy i trzemy na tarce, a pozniej owoce te gotujemy razem z woda i cukrem na nieduzym ogniu. Na koniec dodajemy do tego galaretke cytrynowa i bardzo dobrze mieszamy.
POLEWA:
W rondelku roztapiamy 10 dag margaryny, a do dodajemy trzy lyzki cieplego mleka. Pozniej dodajemy do tego rowniez trzy lyzki kakao oraz 10 dag cukru pudru.

Kiedy spod na placek mamy juz upieczony to nakladamy na niego mase jablkowa, drugie ciasto, poltorej kostki margaryny utartej z osrudzonymi jajkami, mase orzechowa, a na sam koniec polewamy polewa.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pioge7

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !