Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki i jab?ka w winnym sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gruszki 400 g
jab?ka 400 g
cukier 400 g
wino wytrawne 200 ml
Kwas cytrynowy Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki i jab?ka w winnym sosie

Obrane gruszki i jab?ka gotujemy w syropie przygotowanym z 300 ml wody, cukru i kwasku.Pilnujemy ?eby sie nie przegotowa?o, wk?adamy gruszki oraz jab?ka.Ugotowane owoce wyj??, a do syropu dodajemy wino i gotujemy do momentu gdy po?owa wywaru wyparuje. Nast?pnie owoce zalewamy syropem i dekorujemy jagodami.Bardzo dobry dodatek do lodów na zimno.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak