Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy duszone

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mi?so wo?owe 0,5 kg
jarzyny ró?ne 0,5 kg
ziemniaki 1 kg
cebula 2 szt
t?uszcz 15 dag
?mietana 1/2 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy duszone

mi?so dok?adnie wyp?uka? , kroimy w cienkie plastry , lekko je zbijamy i solimy . Pó?niej obsma?amy je na t?uszczu razem z cebulka . Uk?adamy je w rondlu na przemian z cienko pokrojonymi jarzynami i ziemniakami w kostk? , podlewamy troch? wod? , dodajemy pieprzu i dusimy do mi?kko?ci . Przez podaniem wla? ?mietan? i ju? nie gotowa? . Podawa? do nich ziemniaki i kiszona kapust? .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 21.08.2012 13:16
świetny pomysł
Pani Domu 20.06.2012 08:52
super pomysł
tomek18 05.02.2012 07:43
dobre
Wojt@s
Wojt@s 30.01.2012 14:23
extra
IrenaM 27.01.2012 15:02
dzi? si? zabieram za zrazy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak