Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BISZKOPTY

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
cukier puder 2 ?y?ki
m?ka ziemniaczana 120 gram
cukier 120 gram

Przepis i sposób przygotowania na: BISZKOPTY

W jednej misce utrze? 40 gram cukru z ?ó?tkami. W drugim naczyniu bia?ka ubi? na sztywna pian? i po??czy? z 80 gramami cukru, a nast?pnie doda? m?k? ziemniaczan?. Zawarto?? obu naczy? po??czy? i delikatnie wymiesza?. Mas? wyciska? za pomoc? szprycy na pergamin, a nast?pnie piec w piekarniku w temperaturze 180 przez 12 minut. Ciastka po ostygni?ciu posypa? cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 19.11.2013 23:01
super biszkopciki :)
Motorek 15.02.2013 08:43
robię podobnie
Krystyna32 16.01.2013 09:41
extra
Łukasz15 17.05.2012 08:19
pycha
Ada-Gaba 16.05.2012 06:57
lubię
magmonika1995 15.05.2012 21:38
swietnie
magmonika1995 15.05.2012 21:38
swietnie
Dorian 12.05.2012 18:45
ekstra
Anna152 07.05.2012 10:12
mniam
motyl 11.04.2012 15:50
pyszne takie biszkopciki
[email protected] 07.04.2012 11:32
Dobre
Ewelina38 24.02.2012 12:38
świetny pomysł na domowe biszkopciki, uwielbiam je :)
RenataZ-et 12.02.2012 16:58
uwielbiam
Seba 12.02.2012 11:08
fajny
matii6 04.02.2012 19:17
jeszcze nie próbowałam piec

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak