Sposób przygotowania

Selery bardzo dokladnie oczyscic, umyc, a nastepnie ugotowac do sredniej miekkosci. Pietruszki rowniez umyc, obrac, a pozniej ugotowac do sredniej miekkosci. Ugotowane warzywa pokroic w nieduza kostke. Cebule nalezy obrac, przemyc ziemna woda, zeby podczas krojenia nie szczypa?a w oczy, a nastepnie pokroic w nieduza kostke. Pokrojona cebule podsmazyc na rozgrzanym oleju. Ser zolty nalezy zetrzec na tarce z duzymi oczkami. Wszystkie te sk?adniki dokladnie wymieszac ze soba oraz doprawic do smaku pieprzem oraz sola. Do naczynia ?zroodpornego wlozyc wszystkie skladniki, a pozniej polac przygotowanym sosem. Ca?osc piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni i piec przez okolo 20 minut.
SOS: Serek plesniowy rozdrobnic, a nastepnie wymieszac razem z mlekiem oraz smietana. Do tego dodac rowniez pokrojone, a wczesniej dobrze umyte liscie bazylii.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !