Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowy deser

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masa
cukier puder 1 szklanka
galaretka truskawkowa 2 opakowania
galaretka cytrynowa 1 opakowanie
margaryna 1 kostka
serek homogenizowany 2 opakowania
Biszkopt
jajko 6
proszek do pieczenia 2 ?y?eczki
m?ka 1 szklanka
cukier 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowy deser

BISZKOPT: ?ó?tka i bia?ka oddzielamy od siebie. Cukier i ?ó?tka ucieramy razem, a pó?niej dodajemy do tego m?k? oraz proszek do pieczenia. Mas? t? dobrze mieszamy, a pó?niej dodajemy do tego ubit? pian? z bia?ek. Na blach? k?adziemy papier do pieczenia, a nast?pnie zrobion? mas? i pieczemy j? w temp. 180 stopni przez oko?o 20 -30 minut. Na upieczony biszkopt nak?adamy mas? i polewamy galaretk? truskawkow? przygotowan? zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Placek odk?adamy do ch?odnego miejsca ?eby galaretka st??a?a.
MASA: Cukier puder oraz margaryn? ucieramy razem. Do tego dodajemy serek homogenizowany. Galaretk? cytrynow? rozpuszczamy w wodzie. Galaretk? dodajemy do masy. Banany kroimy w plasterki i dodajemy do masy. Ca?o?? mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 20.03.2012 06:50
na pewno smaczne
KasiaK90 12.03.2012 09:53
super
suzana 25.01.2012 19:57
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak