Sposób przygotowania

W pierwszej kolejno?ci nale?y dok?adnie umy? papryki czerwone, a nast?pnie przekroi? na pó?, ?eby wyci?? ze ?rodka gniazda nasionek. Papryki pouk?ada? na formie i piec je w piekarniku do czasu, a? skórka na paprykach lekko pomarszczy si?. Upieczon? papryk? odstawi? na par? chwil, ?eby ostyg?a, a w nast?pnej kolejno?ci pokroi? w cienkie paseczki. Z?bki czosnku obra?, umy?, a nast?pnie zetrze? na tarce o ma?ych oczkach. Cebule obra?, pola? ziemn? wod?, ?eby podczas krojenia nie szczypa?y w oczy, a pó?niej pokroi? w drobn? kostk?. Pokrojon? cebul? wraz z czosnkiem nale?y podsma?y? na rozgrzanym oleju, na patelni. Cebul?, czosnek i papryk? czerwon? wymiesza? razem i doda? do tego pokrojony drobno szczypiorek. Ca?o?? doprawi? do smaku wed?ug w?asnego uznania pieprzem oraz sol? czosnkowa i bardzo dobrze wymiesza?. Na koniec zala? wszystko ?mietan? i porz?dkie wymiesza?.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marcin Vw1

    ch?tnie wypróbuje nowego przepisu
  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !