Sposób przygotowania

Do wysokiego naczynia wrzuci? kostk? mi?kkiej margaryny, nast?pnie wbi? dwa jaja (jajka nale?y wcze?niej dok?adnie wyparzy?), doda? przesian? przez sito m?k?, wsypa? odmierzone dwie szklanki cukru pudru, wla? dwie odmierzone szklanki zsiad?ego mleka, wla? sto?ow? ?y?k? wody, doda? trzy p?askie sto?owe ?y?ki kakao, na koniec doda? sze?? p?askich ?y?ek d?emu (najlepiej truskawkowego, b?d? wi?niowego). Wszystkie sk?adniki dok?adnie ze sob? wymiesza? (mikserem na najni?szych obrotach, b?d? ?y?k?). Na wysmarowan? t?uszczem blach? wla? przygotowane ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 45 minut. Wierzch ciasta nale?y posmarowa? rozpuszczon? czekolad?. Czekolad? rozpu?cimy w misce, któr? umie?cimy w garnku z wrz?tkiem, wówczas do?? szybko si? rozpu?ci. Wierzch ciasta mo?na posypa? wiórkami kokosowymi.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    przepadam za murzynkami ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    Wygląda smakowicie - mocno czekoladowy, nieprzesuszony, czyli tak jak lubię :) swoją drogą, ze zsiadłym mlekiem nigdy nie robiłam, zawsze dawałam śmietanę
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    ciemny murzyn...ek :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chętnie spróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pysznosc
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Ciekawy skład musze upiec.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pyszności
  • 2
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    do kawki super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !