Sposób przygotowania

Ciasteczka w?o?y? do miski i pokruszy? (np. t?uczkiem). Mas?o roztopi? razem z jedn? tabliczk? czekolady (najlepiej w k?pieli wodnej), nast?pnie wymiesza? z pokruszonymi herbatnikami. Dno i boki formy (najlepiej okr?g?a tortownica z odpinanym bokiem) wy?o?y? powsta?? mas?, przyciskaj?c j? wypuk?? cz??ci? ?y?ki. Wstawi? do lodówki. W tym czasie przygotowa? mas?.
Roztopi? czekolad? (pozosta?e 2 sztuki) i wymiesza? z mas? krówkow? (mas? mo?na te? zrobi? samemu gotuj?c mleko skondensowane). Mas? wy?o?y? na spód z herbatników i ponownie wstawi? do lodówki na oko?o 1 godzin?.
Banany obra? i pokroi? w plasterki, wymiesza? z sokiem z cytryny. ?mietank? kremówk? ubi? na bardzo sztywn? pian? i wymiesza? z po?ow? ilo?ci bananów, wy?o?y? na warstw? masy kajmakowej. Udekorowa? pozosta?ymi bananami. Ca?o?? posypa? kakao Przechowywa? w lodówce.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    superrr
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    superrr
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    superrr
  • 1
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    rzeczywiście boski
  • 0
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    musi być pyszniutki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    świetny
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    rewelacja
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    doskonały :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    wygląda świetnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    podoba mi się ten przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !