Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurki duszone z jab?kami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kwa?ne jab?ka 150 g
kostka grzybowa 1 szt
m?ka pszenna 15 g
olej 70 ml
sól
natka pietruszki
koper
grzyby 500 świeże

Przepis i sposób przygotowania na: Kurki duszone z jab?kami

Grzyby pokroi? w grube plastry i dusimy na oleju. W po?owie duszenia dodajemy wcze?niej obrane i pokrojone w plasterki jab?ka.Nast?pnie m?k? rozprowadzamy z zimnym wywarem grzybowym i wlewamy do grzybów z jab?kami.Wszystko razem dusimy ok 3 min doprawiamy sol? do smaku. Przy podawaniu posypujemy koprem i natk?. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 19.06.2012 15:13
chyba spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak