Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jab?ecznik na szybko

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 3 ?y?ka
m?ka wroc?awska 45 dag
m?ka ziemniaczana 22 dag
proszek do pieczenia 4 ?y?eczka
margaryna 1,5 kostka
cukier 20 dag
cukier waniliowy 1 opak.
jajko 3 szt
sól 1 szczypta
jab?ka 5 szt
Cynamon mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jab?ecznik na szybko

wszystkie sk?adniki (poza jab?kami oczywi?cie) wymiesza? w jednej misce, ugniata? d?o?mi a? do uzyskania jednolitej masy (konsystencja plasteliny).
Jab?ka umy? i obra? i pokroi? na ma?e kawa?ki (zamiast ?wie?ych jab?ek mo?na te? u?y? musu).

Ciasto podzieli? na dwie cz??ci, jedn? wy?o?y? na blach? do pieczenia (pokryt? papierem do pieczenia) nast?pnie wysypa? pokrojone jab?ka, posypa? cynamonem i roz?o?y? drug? cz??? ciasta. Aby ciasto si? nie klei?o do r?k nale?y moczy? d?onie w miseczce z zimn? wod?.

Piec oko?o godziny w temperaturze 180 stopni.
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 02.06.2012 08:08
fantastyczne ciacho
Elżbieta17 24.03.2012 21:15
super :)
jeta72 18.03.2012 14:25
moje ulubione
jeta72 18.03.2012 14:25
moje ulubione
Angelika10 29.02.2012 19:31
pycha
Anna152 28.02.2012 15:18
pyyycha
olkaaa 18.02.2012 16:08
extra
Dorota59 18.02.2012 14:28
jabłeczniki są przepyszne
ankaryba 01.02.2012 18:11
szybki ale smaczny :-)
ziutula
ziutula 31.01.2012 21:34
wszystkie jabkowe ciasta lubie...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak