Sposób przygotowania

wszystkie sk?adniki (poza jab?kami oczywi?cie) wymiesza? w jednej misce, ugniata? d?o?mi a? do uzyskania jednolitej masy (konsystencja plasteliny).
Jab?ka umy? i obra? i pokroi? na ma?e kawa?ki (zamiast ?wie?ych jab?ek mo?na te? u?y? musu).

Ciasto podzieli? na dwie cz??ci, jedn? wy?o?y? na blach? do pieczenia (pokryt? papierem do pieczenia) nast?pnie wysypa? pokrojone jab?ka, posypa? cynamonem i roz?o?y? drug? cz??? ciasta. Aby ciasto si? nie klei?o do r?k nale?y moczy? d?onie w miseczce z zimn? wod?.

Piec oko?o godziny w temperaturze 180 stopni.
Smacznego

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wszystkie jabkowe ciasta lubie...
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    szybki ale smaczny :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    jabłeczniki są przepyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    pyyycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    moje ulubione
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    moje ulubione
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    super :)
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fantastyczne ciacho

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !