Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola zapiekana w kokilkach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 150 g
cebula 500 g
olej 50 ml
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola zapiekana w kokilkach

Fasol? namoczy? i odstawi? na ca?? noc. Nast?pnie ugotowa?, odcedzi? a wywar pozostawi?. Obran? cebul? pokroi? na talarki i delikatnie podsma?y? na oleju, doda? sól, pieprz i papryk? do smaku. W kokilkach warstwami na przemian uk?adamy fasol? i cebul?. Wierzchnia warstwa powinna by? fasola.Wszytsko polewamy olejem, dodajemy wywar z fasoli i zapiekamy w piekarniku 180C ok 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak