Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rzodkiewka z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rzodkiewka 500 g
grzyby 500 g
m?ka ziemniaczana 25 g
olej 25 ml
cukier 20 g
sól
wino białe 20 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Rzodkiewka z grzybami

Rzodkiewk? pokroi? w paseczki, wrzuci? do wrz?tku, goowa? 5 minut, odcedzi?. Obrane grzyby ugotowa? w osolonej wodzie i drobno powieka?. Przygotowan? rzodkiewk? sma?ymy na oleju ok 5 min. dodajemy grzyby i na du?ym ogniu sma?ymy jeszcze ok 3min. Nast?pnie wlewamy pó? szklanki wody, wino, cukier i disumy na ma?ym ogniu 5 min. Na koniec zag?szczamy m?k? ziemniaczan? rozprowadzon? w 2 ?y?kach wody.Podajemy na gor?co.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak