Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt orzechowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 8 sztuk
cukier puder 1 szklanka
cukier waniliowy 1 du?e opakowanie
cytryna 1 sztuka
bu?ka tarta 3 ?y?eczki
orzechy mielone 25 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt orzechowy

Bia?ka oddzieli? od ?ó?tek. ?ó?tka utrze? z cukrem pudrem na pulchn? mas?. Doda? do nich sok z cytryny, wymiesza?. Bia?ka ubi? na sztywno. Mas? z ?ó?tek bardzo delikatnie wymiesza? z pian?, orzechami i bu?k? tart?. Ciasto wy?o?y? do wysmarowanej i wysypanej m?k? tortownicy. Piec ok. 40 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 31.10.2013 18:04
smaczny biszkopt
Seba 28.08.2013 08:31
bardzo fajny do torta
Ewelina38 01.05.2013 15:36
mam podobny przepis, ciasto wychodzi znakomite :)
Bernadeta1 23.01.2013 14:42
smaczny taki inny
Wafelek2601 17.01.2013 11:28
Musi być pyszny.
ziutula
ziutula 19.11.2012 00:38
i krem śmietanowy dla mnie do biszkoptu
Dorota59 06.09.2012 19:30
uwielbiam ciasta z orzechami
Katarzyna59 14.08.2012 17:24
fajny
Andzia1977
Andzia1977 16.06.2012 21:38
super
Ada-Gaba 09.03.2012 12:54
świetne
Papryczka 16.02.2012 22:12
pycha
Weronika_eM 28.01.2012 21:27
pyszne
Wacław 27.01.2012 16:41
pycha !
Beatris 25.01.2012 19:27
Ciekawy przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak