Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z suszonymi ?liwkami i orzechami w?oskimi

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

m?ka
jajko
olej
suszone ?liwki
mas?o
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z suszonymi ?liwkami i orzechami w?oskimi

Z m?ki, jaj, ciep?ej wody i oleju wyrabiamy ciasto (kilka ?y?ek oleju sprawia, ?e ciasto jest bardziej elastyczne i nie zsycha sie szybko)
Wa?kujemy, wykrawamy kr??ki na pierogi. Do ka?dego pieroga wk?adamy suszon? ?liwk? (koniecznie bez pestek) i ?wiartk? orzecha w?oskiego. Sklejamy pierogi. Gotujemy w osolonej wodzie. Podajemy okraszone mas?em. Mo?emy posypa? cukrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 19.10.2012 18:36
ciekawe..
Margo1 19.10.2012 18:36
ciekawe..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak