Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka makowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

m?ka 2 szkl
mak 1 szkl
jajko 4 szt
margaryna kostka pó?
proszek do pieczenia 2 ?y?eczki
?mietana 2 ?y?ki
olejek waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: Babka makowa

Margaryne, cukier oraz ?ó?tka ucieramy na jednolit? mas?. Po utarciu dodajemy stopniowo m?k? wymieszan? z proszkiem do pieczenia. Nast?pnie mak i ?mietan?, a na koniec ubit? pian? oraz olejek waniliowy. Mas? wk?adamy do wysmarowanej t?uszczem blachy. Pieczemy oko?o 50 minut w temperaturze 180’C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolanta19 25.01.2012 17:20
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak