Sposób przygotowania

Warzywa umy? i os?czy? z wody. Ziemniaki obra? ze skóry i pokroi? w drobn? kostk?. Rzep? obra? ze skóry i zetrze? na tarce jarzynowej o drobnych oczkach. Marchew pokroi? w kostk?. Cebul? obra? ze skóry i równie? pokroi? w kostk?. Nast?pnie rozgrza? mas?o w rondlu, po czym doda? do niego pokrojon? cebul? i zeszkli?. Do zeszklonej cebuli doda? start? rzep?, ?wie?o tart? ga?k? muszkato?ow? i sma?y? przez pó? minutki na ?rednim ogniu. Potem wla? do tego bulion warzywny, doda? pokrojone ziemniaki oraz marchew, doprawi? do smaku pieprzem sol? i gotowa? do mi?kko?ci sk?adników. Pod koniec gotowania wla? do tego ?mietan?, ca?o?? jeszcze raz doprawi? do smaku przyprawami, dok?adnie wymiesza?, zagotowa? i przela? do talerzy, podawa? gor?c?.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    pyszna zupka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Hefalump

    pychota!
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    zobacze , jestem faCETEM I NIE WIEDZIAŁEM CO ZROBIĆ Z TĄ ŻEPĄ. już wiem :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !