Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z rzepy

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bulion 400 ml
cebula 1 szt
mas?o 3 ?y?ki
ziemniaki niedu?e 4 szt
rzepa 2 szt
marchew 1 szt
ga?ka muszkato?owa 0.5 ?y?eczki
sól
pieprz
kremówka 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z rzepy

Warzywa umy? i os?czy? z wody. Ziemniaki obra? ze skóry i pokroi? w drobn? kostk?. Rzep? obra? ze skóry i zetrze? na tarce jarzynowej o drobnych oczkach. Marchew pokroi? w kostk?. Cebul? obra? ze skóry i równie? pokroi? w kostk?. Nast?pnie rozgrza? mas?o w rondlu, po czym doda? do niego pokrojon? cebul? i zeszkli?. Do zeszklonej cebuli doda? start? rzep?, ?wie?o tart? ga?k? muszkato?ow? i sma?y? przez pó? minutki na ?rednim ogniu. Potem wla? do tego bulion warzywny, doda? pokrojone ziemniaki oraz marchew, doprawi? do smaku pieprzem sol? i gotowa? do mi?kko?ci sk?adników. Pod koniec gotowania wla? do tego ?mietan?, ca?o?? jeszcze raz doprawi? do smaku przyprawami, dok?adnie wymiesza?, zagotowa? i przela? do talerzy, podawa? gor?c?.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

11.03.2013 13:29
zobacze , jestem faCETEM I NIE WIEDZIAŁEM CO ZROBIĆ Z TĄ ŻEPĄ. już wiem :)
Hefalump 20.02.2012 00:28
pychota!
malaczarna23 15.02.2012 16:04
pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak