Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

skorzonera sma?ona w cie?cie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skorzonera korze? 10 szt
sól do smaku
cukier do smaku
mleko 1/2 szkl.
jajko 1 szt
m?ka 1 szkl.
kefir 1/2 szkl.
proszek do pieczenia 1/4 ?y?eczki
olej 4 ?y?ki
ga?ka muszkato?owa do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: skorzonera sma?ona w cie?cie

Korzenie zanurzy? w wodzie i obra?. Ugotowa? w posolonej wodzie z dodatkiem cukru i mleka. Gdy b?d? mi?kkie odcedzi?, przekroi? wzd?u? na pó?. M?k? wymiesza? z jajkiem, kefirem, sol?, ga?k? i proszkiem do pieczenia, wyrobi? ciasto, macza? w nim kawa?ki skorzonery i sma?y? na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.06.2012 10:40
Co to jest skorzonera ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak