Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pirogi z kasz? i grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

m?ka 500 g
olej 1 ?y?ka
jajko 2 szt
sól do smaku
cebula 1 szt
olej 2 ?y?ki
pieczarki 150 g
sól do smaku
pieprz do smaku
s?onina 20 g
kasza jęczmienna perłowa 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: pirogi z kasz? i grzybami

Kasz? ugotowa? na pó? sypko. Cebul? i pieczarki posieka? i podsma?y?, doda? z jajkiem do kaszy, przyprawi?. M?k? zala? szklank? wrz?tku, doda? olej, ostudzi?, doda? jajko i wyrobi? ciasto. formowa? du?e pierogi i ugotowa? w wrz?cej posolonej wodzie. Pola? t?uszczem i skwarkami ze s?oniny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 04.06.2012 13:10
Dobre. Też takie robię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak