Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka z kaszy mazurskiej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej 1 ?y?ka
sól do smaku
majeranek do smaku
w?oszyzna 1/2 szt
cebula 1 szt
jaja 2 szt
mas?o 30 g
bu?ka tarta 2 ?y?ki
natka pietruszki 1 ?y?ka
sól do smaku
pieprz do smaku
ser tarty 300 g
kasza 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka z kaszy mazurskiej

Ugotowa? kasz? na sypko z dodatkiem soli i majeranku. Marchew, seler i pietruszk? zetrze? na tarce, cebul? i pora pokroi? w plasterki, podsma?y?, posoli?, dola? 4 ?y?ki wody i dusi? do mi?kko?ci. Doda? kasz?, posiekane jaja na twardo i natk?, przyprawi?. W?o?y? do wysmarowanej mas?em i posypanej bu?k? formy, wyg?adzi?, posypa? serem i piec w 180st, a? ser zacznie rumieni? si? na kraw?dziach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 04.06.2012 13:09
Warto ją robić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak