Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ziemniaczano-?ledziowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 500 g
filety ?ledziowe 300 g
bu?ka tarta 25 g
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ziemniaczano-?ledziowa

Ugotowane w mundurkach ziemniaki obra? i pokroi? w cienkie plastry,filety kroimy w kawa?ki ?redniej wielko?ci. W naczyniu ?aroodpornym wysmarowanym olejem i posypanym bu?k? tart? uk?adamy warstwami ziemniaki - sledzie.Ka?d? warstw? skrapiamy delikatnie olejem. Ostatni? wierzchni? warstw? powinny by? ziemniaki.Zapiekamy w piekarniku (180c) ok 45 minut.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak