Sposób przygotowania

Sposób przygotowania:
Mięso królika umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, natrzeć marynatą klasyczną Prymat, solą i pieprzem, a następnie posmarować musztardą. Udka przełożyć do żaroodpornego naczynia, obłożyć gałązkami świeżego tymianku i wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 160°C. Piec do miękkości przez około godzinę, często podlewając białym winem. Kiedy mięso będzie miękkie, przykryć je folią aluminiową i odstawić na kilka minut.
Cebulę i marchew pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle i zalać powstałym podczas pieczenia sosem. Gdy marchew będzie miękka, sos zabielić śmietaną i gotować przez chwilę. Upieczone udka przełożyć na talerz, polać przygotowanym sosem i udekorować gałązkami świeżego tymianku.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    udka królicze - nieźle
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    dobrze że bez czekolady

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !