Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaczka pieczona z jab?kami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kaczka 1,5 kg
Jab?ka antonówki 5 szt
woda 1 szkl
sól
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: Kaczka pieczona z jab?kami

Kaczk? umy?, osuszy?, nast?pnie natrze? sol?, oraz majerankiem, od wewn?trz i zewn?trz.Jab?ka obra?, usun?? gniazda nasienne i pokraja? w plasterki, Kaczk? nadzia? jab?kami, zaszy? otwór, i u?o?y? ja w naczyniu ?aroodpornym, wla? szklank? wody, i umie?ci? w nagrzanym piekarniku w temp. 220sC piec na ciemnobr?zowy kolr polewaj?c wytopionym t?uszczem i wod?. Piec 1,5-2 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 17.02.2013 13:08
lubię kaczkę, ale nigdy nie łączyłem jej z jabłkiem
Wafelek2601 21.12.2012 23:48
Super
Łukasz15 18.12.2012 23:41
Pyszna
Rafał10 25.05.2012 21:20
wykwintne danie ... bardzo lubię takie połączenia smaków! Wypróbuję !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak