Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placki po w?giersku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

placki ziemniaczane
mi?so z szynki 25dg
cebula czerwona 1szt
papryka czerwona 1szt
marchew 1/2 szt
czosnek 2 z?bki
fix gulasz 1szt

Przepis i sposób przygotowania na: placki po w?giersku

Na patelni podsma?amy( doprawiamy pieprzem, przypraw? do gulaszu i sol?) mi?so, oraz papryk?, czosnek, cebul? i marchew. Dolewamy ok 100ml wody i dusimy ca?o?? na pateni. Mieszamy fix w oko?o 300ml wody, wlawamy na patelnie i zagotowujemy. Ziemniaki trzemy na tarce, wbijamy jajko zag?szczamy m?k?, dodajemy sól i pieprz. Z 4-5 du?ych ziemniaków wychodzi porcja dla 3 osób. Sma?ymy na patelni. Gotowe placki polewamy sosem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak