Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapu?niak walaamski

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarek ?wie?ych 50 dag
cebula 2 szt
m?ka pszenna 25 g
olej 2 ?y?ki
sól
ziarenka pieprzu
li?? laurowy
natka pietruszki
kostka grzybowa
kapusta biała 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Kapu?niak walaamski

Kapust? i cebul? poszatkowa? i wrzuci? do pó? litra wrz?cej wody razem z li?ciem pieprzem i sol?. Ugotowa? na mi?kko.Pieczarki drobno posieka?,nast?pnie lekko podsma?y? na oleju. M?k? zeszkli? na z?otobr?zowy kolor, natk? drobno posieka?.Kiedy kapusta bedzie juz prawie gotowa dodajemy pieczarki, kostk? grzybow? m?k? natk? i sól do smaku. Zup? gotowa? na bardzo s?abym ogniu nie dopuszczaj?c do wrzenia.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak