Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kluski parzone na mleku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 30 g
m?ka 3 ?y?ki
jaja 2 szt
mleko 1 l
sól do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kluski parzone na mleku

Margaryn? zagotowa? z 1/2 szkl. wody, doda? m?k? i mieszaj?c podgrzewa?,a? ciasto b?dzie odstawa? od ?cianek rondelka. Ostudzi? mieszaj?c, dodawa? po jajku, dok?adnie wymiesza?. Mleko zagotowa? i k?a?? ?y?eczk? ma?e kluski, doprawi?, , przykry? i gotowa? pare minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 03.06.2012 13:31
Lubię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak