Sposób przygotowania

Na samym pocz?tku obieramy dyni? . Nast?pnie usuwamy pestki, wydr??amy mi??sz, ucieramy na grubej tarce, lekko posoli?, odstawi? na 15 min. Nast?pnie wycisn?? i wymiesza? ze skórk? cytrynow?, sokiem z cytryny, cynamonem, go?dzikami i 75 g cukru. Drug? po?ow? cukru wymiesza? z utartym makiem i tart? bu?k?. Mas? makow? roz?o?y? na ca?ym cie?cie, dyni? tylko na jednej trzeciej. Zrolowa? strudel i piec w ?rednio nagrzanym piekarniku.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    a ten mak utarty na surowo, ugotowany czy jaki?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !