Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz z dziczyzny z suszonymi grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dziczyzna 500 g
grzyby suszone 50 g
oliwa 1 ?y?ka
cebula 2 szt
z?bki czosnku 2 szt
bulion warzywny 1 szkl.
piwo jasne 300 ml
natka pietruszki 3 ?y?ki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
pomidory 3 szt
?mietana g?sta 2 ?y?ki
sól do smaku
pieprz do smaku
pieczarki 300 g
boczek wędzony 80 g

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz z dziczyzny z suszonymi grzybami

Grzyby moczy? przez 1 godz. w wodzie. Na rozgrzanej oliwie podsma?y? boczek pokrojony w kostk?, doda? pokrojone w plasterki mi?so i przesma?y?. Dorzuci? plasterki cebuli i czosnku, posoli?, popieprzy?, potymiankowa?, wla? piwo i bulion, doda? posiekane grzyby i p?yn, w którym si? moczy?y, natk? i listek. Dusi? pod przykryciem 1,5 godz, a 15 minut przed ko?cem doda? plasterki pieczarek. 5 minut przed ko?cem dorzuci? obrane, odpeszczoone, pokrojone w kostk? pomidory. Wyj?? listek, wla? ?mietan?, wymiesza?, zagotowa? i doprawi? do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 01.06.2012 16:58
Z innym rodzajem mięsa bym go zjadłam, ale z tym to nie.
Kuchareczka2 08.03.2012 09:23
pyszny gulasz mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak