Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gor?ce paszteciki z dziczyzny

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dziczyzna 250 g
cebula 1 szt
natka pietruszki 2 ?y?ki
tymianek 1 szczypta
?mietana 2 ?y?ki
porto 1 ?y?ka
jajko 1 szt
mas?o 2 ?y?ki
sól do smaku
pieprz do smaku
ciasto francuskie 200 g
boczek 70 surowy bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: gor?ce paszteciki z dziczyzny

Mi?so i boczek zmieli?, doda? plasterki cebuli, natk?, tymianek, porto i ?mietan?; wymiesza?. W temp. pokojowej rozmrozi? ciasto i rozwa?kowa?. Wyci?? 12, 10-cio cm kwadratów. Na po?owie roz?o?y? farsz. Drug? po?ow? posmarowa? lekko ubitym bia?kiem i u?o?y? je na kwadratach z farszem, zlepi? brzegi i posmarowa? ?ó?tkiem wierzchy pasztecików. U?o?y? na posmarowanej blasze, ka?de nak?u? z góry i piec ok. 20 minut w 180st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

GGABI 25.09.2012 22:55
nie jadłam ich
gusia1000 01.06.2012 16:57
Danie fajnie brzmi, ale czy bym to jadła, to nie wiem ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak