Sposób przygotowania

Skórk? pomara?czy posieka?, doda? do wina i delikatnie podgrzewa? ok. 10 minut. Odstawi? do wystygni?cia, wymiesza? z galaretk? i musztard?, przyprawi? sol? i sokiem z cytryny. Na szasz?yki nadziewa? przemiennie kawa?ki mi?sa, kawa?ki boczku i 2cm grubo?ci plastry ogórka. Sma?y? na rozgrzanej oliwie, doprawi?. Kebaby po?o?y? na gor?cym talerzu, sos poda? oddzielnie.
Sos nosi nazw? "Cumberland" i zamiast skórki pomara?czowej mo?e by? u?yty chrzan ze s?oika.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    To danie niestety nie dla mnie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !