Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

medaliony z dzika z ?urawin?

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

?mietana g?sta 1,5 szkl.
?urawina do mi?s 5 ?y?ek
majeranek posiekany 1 ?y?eczka
rozmaryn posiekany 1 ?y?eczka
sza?wia suszona 1 szczypta
smalec 2 ?y?ki
sól do smaku
pieprz do smaku
wino czerwone 1 szkl.
tymianek 1 (posiekany)
kotlety schabowe 8 (z dzika)

Przepis i sposób przygotowania na: medaliony z dzika z ?urawin?

Lekko rozbite plastry mi?sa w?o?y? do miski z ?urawin? wymieszan? z zio?ami. Usma?y? na smalcu, prze?o?y? na gor?cy talerz i odstawi? w ciep?e miejsce. Na tym samym t?uszczu podsma?y? plasterki cebuli, dola? wino, zagotowa?, doprawi?, doda? ?mietan? i reszt? marynaty z zio?ami, podgrza?. Mi?so podawa? polane sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 01.06.2012 16:52
Tego mięsa też nie jadłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak