Sposób przygotowania

Fasol? moczymy przez noc . P?uczemy ,odlewamy wod? z moczenia i dajemy do garnka z wod? .Gotujemy z dodatkiem liscia laurowego,ziarnami pieprzu .Gotujemy a? fasola b?dzie mi?kka.Wtedy dodajemy pokrojone w kostk? ziemniaki i strata na du?ych oczkach marchewki . Gotujemy dodaj?c kostki roso?owe.
Cebule siekamy i sma?ymy na ma?le ,gdy si? zarumieni dodajemy do niej pokrojona kie?bas? -sma?ymy dalej . Dodajemy ?y?k? papryki s?odkiej w proszku ,?y?k? majeranku i ?y?eczk? przyprawy do da? z fasoli .Mieszamy dodajemy 2 ?y?ki m?ki i szybko mieszamy podlewaj?c wod? z zupy fasolowej ,dolewamy tyle aby m?k? ?adni si? rozprowadzi?a ,wlewamy ca?? mikstur? do zupy z warzywami i mieszamy . Doprawiamy pieprzem i wed?ug potrzeby przypraw? w p?ynie.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !