Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bieszczadzka fasolowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 5 szt
marchewka 2 szt
cebula 1 szt
mas?o 1 ?y?ka
majeranek 1 ?y?ka
Przyprawa do dań z fasoli i warzyw strączkowych Prymat 1 ?y?ka
m?ka 2 ?y?ki
kie?basa 20 dag
roso?ek 3 kostki
Pieprz biały mielony Prymat
fasola 1 szkl
Papryka słodka mielona Prymat 1 ?y?ka

Przepis i sposób przygotowania na: Bieszczadzka fasolowa

Fasol? moczymy przez noc . P?uczemy ,odlewamy wod? z moczenia i dajemy do garnka z wod? .Gotujemy z dodatkiem liscia laurowego,ziarnami pieprzu .Gotujemy a? fasola b?dzie mi?kka.Wtedy dodajemy pokrojone w kostk? ziemniaki i strata na du?ych oczkach marchewki . Gotujemy dodaj?c kostki roso?owe.
Cebule siekamy i sma?ymy na ma?le ,gdy si? zarumieni dodajemy do niej pokrojona kie?bas? -sma?ymy dalej . Dodajemy ?y?k? papryki s?odkiej w proszku ,?y?k? majeranku i ?y?eczk? przyprawy do da? z fasoli .Mieszamy dodajemy 2 ?y?ki m?ki i szybko mieszamy podlewaj?c wod? z zupy fasolowej ,dolewamy tyle aby m?k? ?adni si? rozprowadzi?a ,wlewamy ca?? mikstur? do zupy z warzywami i mieszamy . Doprawiamy pieprzem i wed?ug potrzeby przypraw? w p?ynie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak