Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

medaliony z sarniny z wi?niami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sarnina 4 plastry
cebla 2 szt
m?ka 1 ?y?ka
?mietana kwa?na 1 szkl.
smalec 2 ?y?ki
chleb tostowy 4 kromki
ja?owiec ziarna 8 szt
wi?nie kompotowe 250 g
?urawina 1 ?y?ka
pomara?cza plastry 8 szt
mas?o 100 g
sól do smaku
pieprz do smaku
boczek wędzony 80 g

Przepis i sposób przygotowania na: medaliony z sarniny z wi?niami

W rondelku usma?y? skwarki z boczku, doda? plasterki cebuli i zeszkli?. Doda? m?k?, wymiesza? z t?uszczem, doda? ?mietan? i wymiesza?. Podgrzewa? ok. 10 minut, doprawi?. Na patelni rozgrza? smalec, usma?y? mi?so polewaj?c wytwarzaj?cym si? sosem, zdj?? na talerz i trzyma? w nagrzanym piecu. Na tym samym t?uszczu usma?y? tosty. Roz?o?y? je po 1 na talerz, na tost po?o?y? po?o?y? plaster mi?sa i posypa? zmielonym ja?owcem. Na patelni zagotowa? 2 ?y?ki wody i dola? do wcze?niej przygotowanego sosu z cebul?, podgrza? i na?o?y? na medaliony. Udekorowa? wi?niami i pomara?cz?.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 31.05.2012 11:10
Niestety, nie jadłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak